Bob Dylans tomma stol den 10 december

bob-dylanEn tom stol är coolt i nobelprissammanhang. Dylan har varit cool från första stund fast det ordet inte användes i spalterna när han blev kändis. Tillhörande generationen hippie är Bob Dylan ett exemplariskt exempel på exempellöst beteende.

Svenska Akademin borde ha väntat sig likgiltighet av en bard från hippieeran. En ilsken häpnad från ledamöterna är faktiskt det enda konstiga med Nobels litteraturpris i år. Saknade Akademin koderna för hippie – har ingen där varit en/är en? I sådant fall är det en brist i bredden på en akademi av rang.
Nästa inval ska vara en hippie, tycker jag. Liksom att den ständige sekreteraren ska byta till den adekvata titeln, ständiga sekreteraren.

Läs också Helenas blogg

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *