Snöröjning – problemlösning för snilleblixtar!

Snö i VasaparkenDN:s genomgång av snilleblixtar är rolig läsning. (http://www.dn.se/arkiv/jobb/ingenjorer-bakom-de-flesta-snilleblixtarna/söndag 13/11) Snillens blixtingivelser har skapat och skapar innovationer som ger inkomster till vårt land, t.ex. dynamit, blixtlås, polkagrisar.

Som alla vet går mycket skattepengar till forskning, just för at Sverige är ett exportberoende land och snillen som kommer på nya saker ger oss alla hög standard.
Nu visar det sig att inte bara forskare är snillen som det blixtrar om utan också tjänstemän och vanligt folk.

Min senaste blixt gäller snöröjningen. Varför inte skapa krälande snömonsterfordon som suger i sig snö som en dammsugare? När ”magen/flaket är full/t vänder man till utblås. Detta sker i närmsta park eller hav.

Medge, Trafikverket, att dagens snöröjning är medeltida.
Att skyffla snö från ena sidan till den andra och göra höga berg som ingen kan klättra över, är inte innovativt. Snön ska ju BORT! Som det nu görs, skovlas snön dessutom flera gånger åt olika håll innan den en tredje och fjärde gång puttas ihop i gathörn till isstoder som smälter först till våren.
Nej snösugaren – är min lösning. Jag lämnar idén vidare för utförande till KTH, Chalmers, Saab, Volvo och dammsugarfabrikanterna.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *