Söndag efter fredag

I morgon är det arbetsdag. Stockholm är på fötter. Polishelikoptrar kommer att hovra, poliser vara kraftigt beväpnade. Men jobbet väntar med allt det innebär. I ögonvrån kommer stockholmarna att skela mot farligheter medan de väntar på bussen, trampar på tunnelbaneperrongen, cyklar med hjälmar och cykelvantar på.
Från ingenstans kommer olyckan. Det vet man. Man bara inte vet när, i vilken skepnad.
Så rullar livet tillbaka i gamla gängor. Röster och brus tar över tystnaden och det sammanbitna som präglat Drottninggatan, Plattan, Stockholm, Sverige sedan den ödesdigra fredagen för bara några timmar sedan.
Paris. London. Kairo. Nice. Berlin … och långt borta från Sverige … men det är detsamma.
Vad är det?

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *