Skollagen bör skrivas om i många stycken!

skolbarnÄntligen gör regeringen något konstruktivt i demokratisk anda. Flickor och pojkar ska kunna visas i samma skolsal. De ska vistats i samma rum. Pojkars särbehandling ska ha ett slut. Deras företräde i skolrummet, i världen – är ett påhitt.
Skollagen ska ge rätt till undervisning för elever, inte för hur de är skapta under midjan.

Nu hoppas jag att riksdagen i en friserad skollag slår fast att skolledningar också anmodas ta modern forskning på allvar angående början på skoldagen. Barn i lågstadier kan börja klockan 08.00. Men barn som växer mycket i klass 6 -9 bör börja senare på skoldagen.

Det vore också bra om i skollagen slås fast att huckle, i förskolan och skolan, inte ska bäras av skolungdom under 18 år.

Elever borde också nivågrupperas alltså placeras i klasser efter förkunskaper och inte efter ålder.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *